Achtergrond

Statieheld wordt Petje Blik
Zo zag de eerste versie er uit.

Update november 2023: naamswijziging
De naam Statieheld vervalt en wordt door een ander duurzaam initiatief gebruikt. Wij gaan door met ons eigen concept en de uitvoering onder de naam Petje Blik.

Update juni 2023: Subsidie
Rotterdam Circulair verleende een subsidie van 5.000 euro.

Hoe het begon
Deze eerste demoversie maakten we voor speeltuin Weena (Rotterdam). Daar hielden ze eerder al een actie om flesjes in te leveren. De kinderen kregen in ruil daarvoor een ijsje.

Deze eerste versie had wat kinderziektes, die zijn in de uiteindelijke versie verholpen. Ook het uiterlijk is wat veranderd en aangepast aan de huisstijl ontworpen door WaterLeider teamlid Laura van der Weegen.

WaterLeider maakte deze bak in opdracht van stadsgeograaf Els Desmet. Els en WaterLeider gingen na de eerste 3 maanden proefdraaien om te kijken wat en hoe er nog verbetert kan worden en vooral hoe we deze ton kunnen opschalen.

De idee├źn liggen in de lijn van de aanpak zoals bij TonTuin en Het Regent Tonnen: Zoveel mogelijk hergebruikt materiaal met een voorkeur voor upcycle.

Meer informatie over >> Teamleden
Statieheld wordt nu gebruikt door >> Labnest

Dit is een WaterLeider project
Een team van groene doeners met opgestroopte blauwe mouwen, Elke stad verdient een fijne leefomgeving. Voor elke vorm van leven. De beweging is opgericht door Tijs van Ruth, een creatieve innovator met een groot hart voor het blauwe goedje en nog groter hart voor de natuur.

WaterLeider voor een groenblauwe stad