Vertel het een volwassene

Als kind weet jij het soms (of zelfs altijd) beter dan een volwassene. je weet precies wat goed voor jou en je buurt. is Dat jee ouders of leraren dat niet begrijpen, daar kunnen ze niks aan doen. Als ze iets niet weten of snappen, dan moet jij ze dus even wat tips geven!

Petje Blik is er – Maak Het Bekend!

Jij snapt dit: Tegelijkertijd afval verzamelen en sparen voor iets leuks geeft een fijn gevoel. Dubbel prijs! Deel dat gevoel zodat iedereen het snapt, een beetje helpen dus…

idee:

Een spreekbeurt in de klas
Of
Een kant-en-klaar spaarplan voor de speeltuin
Of
Verzin een Challenge over afval om je voetbaltrainer bewust te maken
Of
Dilemma: Nooit meer afval of nooit meer vis

Spaarplan voor de grote glijbaan,
Wie dit ziet wordt zo blij als een kind 😉

Maak ze bewust – Help ze een beetje op weg

Okay, als het lijkt of het niemand boeit wat jij belangrijk vindt. Als volwassenen rommel op straat gooien omdat ze denken dat een ander eht wel opruimt… Laat ze dan de foto zien van deze schildpad.

Of vertel hen dat een plastic tasje via de wind en rivieren in de zeeën en oceanen terecht komt. Daar raken dieren erin verstrikt en daardoor gaan ze dood. Dat mag je best vertellen aan ze. Dat boeit wel iemand toch?

Vertel over onze workshops

Zoals die van de mini TonTuin. Hierbij maak je in 5 minuten van een oud potje een mini plantenbakje. Leuk om te doen, en het plantje kun je weer eten!
De workshop zelf is makkelijk te geven en elke volwassene kan het, want alle benodigde materialen en een uitleg zit er bij. Alleen de potje niet, die moet je zelf vinden… Kan jij!
>> LINK >>

Hoe Tof!

Het begon met een workshop en eindigde in een wilde zaaiactie in de wijk.