Wat kun je nog meer doen

Je moet niks, maar je mag wel. Vind je plastic tasjes, lege pizzadozen en andere rommel op straat ook zo irritant? Je kan boos worden en doorlopen, of je kan er wat tegen doen, zoals:

Minderen


Zorgen dat er sowieso minder zwerfvuil is. Wat er niet ligt, hoef je ook niet op te ruimen 😉 Jij als maatje van Petje Blik mikt natuurlijk niks op straat. Kijk maar eens wat er bijvoorbeeld aan verpakkingen rondslingert. Dat kan anders!

Onze Tip Top 3:
1 >> Neem een eigen tas mee als je iets gaat kopen.
2 >> Gebruik een hervulbare beker voor je drinken
3 >> Koop dingen zonder verpakking

Ploggen

Al rennend vul je een zak met opgeraapte rommel. Zo kun je er een wedstijdje van maken met vrienden of kinderen uit je sportteam. Wie houdt het langste vol, of wie houdt het minder lang vol, maar heeft wel een hele zak gevuld…

En heb je nou geen zin om het alleen te doen? Er zijn er veel meer die iets doen tegen afval. Doe op 20 September mee met World Clean Up Day, dan zijn duizenden mensen tegelijk bezig met afval verminderen en opruimen. De dag ervoor is een speciale scholen editie. Help je leraar een handje door hem of haar erop te wijzen. >> Meer tips volwassenen overhalen


Zwerfinator

Laat je inspireren door deze man. Die begon ooit in het klein met wat rommeltjes oprapen. Tegenwoordig heeft hij enorm veel volgers en motiveert hij andere mensen om hetzelfde te doen. Want je kunt je afvragen, waarom doe ik dit, terwijl anderen alles gewoon op straat gooien. Hij ziet het juist andersom.. In de video zie je hoe Dirk er over denkt.